Ungdomsrus

UNGDOMS RUS

Dempende rusmidler: Blir veldig avslappet, bedøver nervecellene og tar livet helt med ro. Eksempler på dempende rusmidler er: Alkohol, morfin, heroin og cannabis.

Stimulerende rusmidler: Påvirker sentralnervesystemet og motvirker tretthet. Eksempel på stimulerende rusmidler er kokain, amfetamin og khat.

Hallusinogene rusmidler: Hallusinogener deles opp i tre kategorier; psykedeliske, dissasosiativa og deliranter, Hallusinogener blir ofte misforstått som «illusjonsfremkallende» men dette er en misoppfatning som ikke stemmer med virkeligheten. Du kan se ulike ting som faktisk ikke er der, hallusinering.  Eksempler på hallusinogene rusmidler er fleinsopp og ecstasy.

BLOGGINLEGG OM RUSMIDLER OG UTVIKLING BLANT UNGDUM

De mest brukte rusmidlene blant ungdom er 1. Alkohol 2. Hasj.

UTVIKLING AV BRUKEN AV RUSMIDLER DE SISTE 20 ÅRENE.

ALKOHOL

De siste fire tiårene har det skjedd store endringer i alkoholbruken for de i alderen 15 til 20 år, og særlig utover på 1990-tallet skjedde det en voldsom økning i denne aldersgruppens drikking. I 2003 var det årlige forbruket passert 5,5 liter ren alkohol per ungdom i 15-20 års alderen. Men etter 2003 har det gjennomsnittlig forbruket blant ungdom minket. Ulike undersøkelser (Ungdata, ESPAD og andre) viser den samme tendensen blant ungdom. I 1998 representerte en kraftig økning i guttenes alkoholforbruk, til over 5,5 liter ren alkohol årlig. En ny topp kom i 2003, på over 7 liter. Etter det varierte det noe, og i 2008 lå gjennomsnittlig alkoholforbruk for gutter i 15-20 års-alderen på litt under 5 liter (SIRUS ungdomsundersøkelser foretatt gjentatte ganger fra 1968 til 2008). I 2011 var det litt flere jenter enn gutter i alderen 15-16 år som oppgav at de drakk, og det var litt flere av jentene enn guttene som oppgav at de hadde drukket seg full. Men ser man på hvor hyppig man oppgav å drikke, så viser det seg at hvis man sammenligner guttene og jentene som oppgav å drikke, så hadde disse guttene drukket seg oftere full enn disse jentene (ESPAD-undersøkelsen, gjennomført første gang i 1995. Hentet fra http://avogtil.no/fakta/unge-na-til-dags-2/

Én kommentar til «Ungdomsrus»

  1. Dokk har med my bra fakta og informere godt om ka som e ka.
    Æ sku ønska dokk skreiv meir om kategorian og utdypt meir 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.