Hva skjer med kroppen

Hva skjer i kroppen:  Når alkoholen kommer ned i magen og tarmene blir den straks topp i blodet og fraktet i kroppen. Pupillene blir større, alkoholen påvirker hormonene. Hvis du drikker alkohol ofte over lenger ti blir levra, tynntarmen, bukspyttkjertelen og magesekken

Hva skjer med kroppen når man er utsatt for alkohol.

Man kommer i ubalanse man blir svimmel og kan kaste opp. Man er ikke helt seg selv man kan si mye dritt til andre eller seg selv uten å bry seg. Man er ikke helt seg selv og har ikke kontroll.

Overdreven og langvarig bruk av alkohol fører til helseskade. Mer en 60 forskjellige sykdommer er knyttet til alkoholbruk. Det store individuelle forskjeller på langtidsvirkningene av alkohol, og forskerne kan ennå ikke forklare denne ulikheten. Men generelt vil personligheten endres, og nervesystemet, leveren og andre organer i kroppen skades.

Dette skjer i kroppen:

STRUPE : det er beregnet 10 prosent av mens kreftsykdom og 3 prosent av kvinners kreftsykdom i Europa skyldes alkoholkreft i munnen, svelg, strupe, og spiserør er knyttet til et høyt alkoholinntak.

BRYST: viss kvinner drikker et glass til to glass vin om dagen øker brystkreft risikoen med gjennomsnitt 10 prosent.

KVINNELIG KJØNNSORGAN: mye alkohol kan gjøre at kvinner mister menstrasjon og blir infertile. Samtidlig øker risikoen for abort, prematur døfødsel.

MANNELIG KJØNNSORGAN: ereksjonssvikt er en vanlig bivirkning av alkohol. Alkohol er også hemme hormonproduksjon, testikkelfunksjon og dermed gi infertilitet.

BLÆRE: Når du drikker alkohol går mengden antiduretisk hormon ned slik at urinproduksjon øker.

MAGEN: alkohol kan gi skade på mageslimhinnen, svekke enzymer og hindrer næringsstoffer fra og bli absorbert. Mye alkohold kan også gi diaré og kramper.

LEVER: Alkohol er spesielt skadelig for leveren organet som bryter ned. risikoen for leverskade ser ut til å øke først ved daglig inntak på 2-3 alkoholenheter. Drikker man mye og ofte, kan man få fettlever, leverbetennelse og til sist skrumplever.

Mange kan også få diabetes.

HJERTE OG –KAR: Enklere studier vist at 1-2 glass daglig kan redusere sjansen for å utvikle hjertesykdom, men forskningen er tvetydig. Forskning viser også at alkohol kan gi høyt blodtrykk, som øker risikoen for hjertesykdom.

SVETTE: Alkohol er en av de hyppigste årsakene til nattsvette i Norge det er kroppen som bryter ned alkoholen.

HJERNEN: alkoholden som ikke brytes ned av leveren, går til resten av kroppen, inkludert hjernen. Alkohold kan påvirke deler av hjernen som kontrollerer hjernen.

APPETITT: Alkohol gjør ofte at vi får lyst til å spise, ofte usunn mat.

IMMUNFORSVARET: Alkohol reduserer de hvite blodcellenes evne til å eliminere infeksjon. Kroppen er mer utsatt for sykdom et helt døgn etter alkoholinntak. Alkohol kan gi et generelt dårlig immunforsvar og kan gjøre det vanskelig for eksempel å bli kvitt en langvarig forkjølelse.

TRENING: Når man drikker alkohol , senkes aktiviteten i sentralnervesystemet, også dagen etterpå.

Se for deg at du er på fest og drukket det kan hende du sier mye rart, oppfører deg rart det kan hende du spyr er svimmel. Det kan hende du begynner å slås med noen.

3 kommentarer til «Hva skjer med kroppen»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.