Trodde du virkelig så ondt om alkohol?

Trodde du virkelig så ondt om alkohol?

Hvis du drikker alkohol så påvirkes kroppen, humøret kan endre seg og man kan begynne å kjenne seg påvirket av alkoholen. Konsekvensen ved bruk av alkohol kan gjøre at du mister egenskapen ved og kontrollere kroppen. Alkohol blir sugd inn i blodet fra tarmene. Noe av alkoholen blir forbrent i magesekken, når alkoholen har blitt sugd opp i blodet kan det måles i promille.  Når en voksen drikker alkohol vil han bli påvirket, for eks: humøret for voksnen kan endre seg og det kan være vanskelig for barna å si til voksnen at man ikke liker det.

Når voksne drikker kan de unge smittes av det, for eksempel hvis en forelder drikker hver kveld kan en unge tro at det kanskje er vanlig å drikke. Dette kan ha negativ virkning på ungdommene. Det er greit å ta seg en øl i ny og ne men det går en grense når man blander in brennevin og sprit, da kan det plutselig bli et annet tema, hvis de blir sint under drikkingen da kan barna bli redd og det kan forandre livet til barna. og det kan gå ut over ungene og de kan plutselig begynne med det selv. Er da voksne et godt forbilde?

Et voksen er et forbilde hvis de tar ansvar og er forsvarlig og sier til seg selv at de drikker for mye, da lærer barna at de og skal gjøre det i forhold til hvis foreldrene drikker og drikker og ikke tar stopp. Hvis barna deres drikker må foreldrene fortelle hva de har gjort og hva som er konsekvensene og hva som kan skje med dem, det er et godt forbilde. Foreldre må ikke bli sinte hvis barna drikker, foreldrene har lov til å bli skuffet.

Alkohol har annen virkning hos unger enn hos voksne, ungdommer får akoholforgiftning for de drikker så mye. Alkohol hos ungdom kan også følge til vold og overfall for ungdommen ikke har kontroll på seg selv og hva den gjør, aldersgrensen på alkohol er også 18 år, dette hjelper med at ungdommen ikke har like bra tilgang på alkohol. Noen av årsakene til ungdom og alkoholdrikking er at foreldrene drikker ofte og hvis de drar på fest har du større sjanse for å få i seg alkohol.

Min mening om dette er at voksne kan ha negativ påvirkning på unge men det kan være positivt. Unge kan se hva alkohol fører til og dermed være mere varsom med alkohol men det kan også være at unge blir påvirket negativt og dermed tenke at alkohol er en vanlig ting og at de begynner selv. Voksne skal fortsatt få lov til og drikke men i mindre mengder alkohol og dette med erfaring burde voksne vite det kan være vanskelig for ungdommer i puberteten, og ta vanskelige valg. Ungdommer ønsker å være populær og dermed drikker de for å få oppmerksomhet og for å føle seg komfortabel. Alkohol kan ha både positiv og ha negativ innvirkning på ungdom.

Annonser

One thought on “Trodde du virkelig så ondt om alkohol?”

  1. Bra: Bra og vite om at det kan påvirke humøret dit og måles som promile
    Bra: bra at vi fikk vite om at man ikke kan styre seg selv når man er full
    Det som var dårlig var at dere kone forkorte det dere har skrevet mest om og skrive mer om det dere har skrevet minst om

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *