Rus nå, rus før

Rus nå, Rus før

Vi har nå fått gruppeoppgaven: Rus nå, og rus før. Personlig er dette et veldig alvorlig tema, med tanke på hvor mye «drikkepress» det er nå til dags. Rus har blitt et stort tema i dagens samfunn, ved både vanlig bruk, og misbruk. Det største problemet i dag, er jo det såkalte «drikkepresset». Mange har lyst til å gå på fest, men tørr ikke, fordi de er redde for å bli utsatt for drikkepress. Det er ganske alvorlig, siden det ikke skal gå an å dra på fest uten at det skal skje.

I dagens samfunn så bruker flere barn i 12 års alderen rusmidler i skoletiden, de kjøper det på skoleområdet og det bruker de for å komme igjennom skoledagen. Sånn var det ikke før i tiden. Da var det vanskeligere å få tak i alkohol og rusmidler i fritiden. Prisen var mye høyere. Og folk hadde ikke like mye penger. Men samtidig, så var det et mye mer sosialt samhold før i tiden, når ikke Internett hadde tatt opp hele livene våre. Vi kan gå tilbake til så tidlig som 90 tallet, da «rave» party var ganske inn i bildet. Da var det ganske enkelt og få solgt dop, siden det var mange folk, høy musikk og veldig mye drikking.

Vi tror at grunnen til at folk bruker rusmidler nå til dags, enn hva de gjorde før, er fordi det blir mer og mer skole, presset på kroppsbildet og sosialt samvær blir stadig større. Mange blir deprimert, og de trenger noe for og løfte på presset.

Grunnen til at masse folk bruker rusmidler er for grunn at det blir populært eller press, for eksempel hvis en av vennene dine bruker alkohol eller narkotika så tenker du også og bruke det fordig du tror at det er greit og man tror det er kult å bruke det og det kan føre til at man blir avhengig.

Hvorfor bruker man rusmidler: man bruker rusmidler på grunn av man vil være avslappet eller ha en god tid, og vis man vil eksperimenter med alkohol så kan du drikke seg full.

Når man ser på statistikk fra før i tiden, er det lite bruk av rusmidler på 70-80 tallet. Men stadig, etter hvert, oppover på 90-tallet og til 2010, retter det seg ut, og ligger på en rett linje. Så det vil si at rus ikke er noe nytt, og at det har vert her de siste fire tiår.

Så da har vi fått en konklusjon. Det var ikke like mye alkohol og rusmidler før i tiden som det  nå. Når vi sier at det var mindre før, så betyr ikke det at det ikke fantes. Det var der, men i mindre mengder enn det er nå. I dag er det mer rus, men det er på grunn av det samfunnet nå til dags.

Annonser

5 thoughts on “Rus nå, rus før”

  1. Her var det mye bra, det beste må vell være at dere har skrevet mye om hvordan det var før i tiden og nå. Det var også bra at hoved aldersgruppen var ungdommer. Overskriften kunne vært litt mer fangende, men ellers bra.

  2. *kunne hatt med statistiker.
    *liker måten teksten er skrevet.
    *kunne skrevet om hvem som er mest åpen til avhengighet av narkotika.

  3. Mye bra skrevet, men dere kunne karnsje hatt en bedre overskrift. Dere har skrevet noe bra om 90 tallet men var det ikke mye vaneligere med å røyke eller snuse før da karnsje bestefaren deres eller oldefaren deres var unge? Karnsje dere kan finne ut noe av det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *