DRIKK, FOR FAEN!

DRIKK, FOR FAEN!

Vi ante ikke at drikkepresset var så stort blant unge mennesker som det er i dag. Mange lærer tidlig virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Vi drikker mere enn noen gang fordi det er stemningsskapende og vi ungdommer er nysgjerrige på virkningen av alkohol.

Her er noen gode grunner til å takke nei til drikkepresset. Du kan si nei, si at du har førerkortet og at du kan kjøre, er du opptatt av trening er det en fin grunn eller så kan du rett og slett bare ha med din egen drikke. Du kan også forberede noen motspørsmål, f.eks jeg har det like gøy uten å drikke alkohol eller foreldrene mine blir «pissed» hvis jeg drikker.

I dagens samfunn er det blitt normalt å drikke alkohol. Dette er et stort problem. Unge mellom 14-16 år drikker stadig mer alkohol. Dette kan få store konsekvenser senere i livene deres. Det er også mange som ikke vil drikke hvis de er mindreårige, men er de på fest og det er drikke der kan de føle presset. Hvis du er den eneste som ikke drikker kan du føle deg utestengt, det fører til gruppepress. Hvis du ikke klarer å takle gruppepresset, drikker du. Det er ikke bra. Jeg personlig har opplevd drikkepress før. Jeg gråt og gråt. Det var den verste kvelden\natten i mitt liv, men jeg klarte å si nei. Hvis vennene dine ikke kan akseptere det må du tenke over hvor gode venner det egentlig er. Jeg klarte å si nei, det kan DU også klare.

Dette er noen konsekvenser du kan få hvis du drikker som mindreårig:

 • Du kan få alkoholproblemer senere i livet ditt.
 • Du kan få psykiske og fysiske skader.
 • Du kan lettere starte med dop og narkotika.
 • Du kan lettere bli syk.

Hvis du kommer i denne situasjonen synes vi du skal gjøre det du du selv mener. Mange vet sikkert ikke hvordan de skal håndtere drikkepresset, men det handler egentlig bare om å stå for det man sier og gjør. Du trenger jo ikke å dra på festen hvis du er redd for å si at du ikke vil drikke, men har du bestemt deg for å dra må du klare å stå opp for deg selv.

Annonser

22 thoughts on “DRIKK, FOR FAEN!”

 1. Overskrift var veldig «tiltrekkende» og den dekket innholdet veldig bra! Noe jeg syns dere kunne hatt mer om var kanskje hvordan er dette i Vikna?

   1. overskriften i dette innlegget var veldig bra, dere har også beskrevet veldig bra om hva drikkepress innebærer. En ting som kanskje ikke var like bra, var at dere ikke hadde med hvordan det er her på Vikna.

 2. Bra jobba, dokk har med My info,
  Kanskj sakt litt mere om de forskjelige rusmidlene.
  Lillianne

 3. Mer informasjon om egne erfaringer, og hvordan drikkepress er her i Vikna. Veldig gode begrunnelser til hvorfor man skal takke nei.

 4. Jeg synes dere har fått med mange gode tips og argumenter som kan hjelpe mange når de står ovenfor drikkepress. Dere har også hatt med noen konsekvenser alkoholen fører til. Dere kunne prøvd å ta med litt mer personlig, men uansett veldig bra.

 5. dette var ett innholdsrikt blogginnlegg med masse god informasjon, mange fine grunner og argumenter. Dere kunne hadd med litt mere om hvorfor dette presset er så stort blant unge?

 6. det var en fin tekst med mange gode argumenter. overskriften gir deg lyst til å lese mer. kunne kanskje skrevet mere om hva man kan si om man blir tilbudt alkohol.

 7. Overskriften var veldig bra, jeg ble nesten «tiltrukket». Dere hadde med mye god info om konsekvenser og om hva som kan skje med kroppen. Er det stort drikkepress på Vikna, eller er det større andre plasser? Hvilken typer alkohol blir mest brukt?

 8. jeg syns overskriften var veldig bra og innholdet var godt skrevet, men jeg ville hørt litt mere om hvorfor det er sånn som det er.

 9. Bra overskrift, fanger leseren!
  Bra at dere har med konsekvensene til midreårende.
  Kunne kanskje ha hatt med litt mere om hvordan det er i Vikna.

 10. Overskiften i denne bloggen var genial, fikk leseren interessert i innlegget. Mye god fakta.
  Dere kunne ha skrevet mer om hvordan drikkepresset er her i Vikna elns.

 11. Overskfiten var veldig spendende. Bra at dere har med om hvordan man kan si nei til alkohol,men savner at dere tar med hvorfor drikkepresser er så stort blandt unge.

 12. Overskriften passer bra, det passer vårt språkbruk som ungdommer. Mange gode grunner til å takke nei.
  Dere kunne ha tatt med flere steder hvor ungdommer kan bli presset til å drikke alkohol

 13. Overskrifta var veldig bra, den viser hvordan ungdomer snakker. Mange gode fakta om konsekvenser. Men er det drikke press her i nærområdet prøv å finn ut av det

 14. Overskriften va veldig bra, får at man har lyst te å lese mere. Veldig my bra fakta og info, kunne ha skrevet hvordan det er her i vikna fordi her på vikna skjer det mye forskjellig blant ungdom å drikkepresset blant dem

 15. positivt: overskriften var bra og veldig tiltrekkende mot lesere, dere får fram mye info om hva konsekvensene som holder seg bak dette temaet.
  Negativt:
  dere kunne skrevet mer 😀

 16. Jeg synes at overskriften var litt brutal, men fanger virkelig øyet for leseren. Ellers var det veldig bra at dere hadde med konsekvensene og hva dere mener en person i denne situasjon burde gjøre og ikke gjøre og hva dere selv ville gjort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *