Hvorfor kan man ikke drikke når man er 16?

 

Norges regelverk sier at ungdom under 18 år har ikke lov til å kjøpe alkohol/rusbrus. Det er ikke lov til å selge, gi bort eller utlevere alkohol i gruppe 3 til ungdom under 20 år. Og det er ikke lov til å selge, gi bort, utlevere alkohol i gruppe 2 til ungdom under 18 år. § 9-1. i loven om alkohol i Norge er det ikke lov til og reklamere for alkohol eller andre drikke varer som inneholder alkohol uten at de har tillatelse fra departementet.

Dette er det mange ung som lurer på, de tar opp argumenter som hvorfor man ikke kan drikke alkohol når man er 16 år når man kan gå på fest når man blir konfirmert.

DRIKKING er en alvorlig sak, men fortsatt mener mange at aldersgrensen til alkohol forbruk burde senkes til 16 år slik at ungdommer kan drikke tidligere enn 18 og 20 år.

Vi mener at ungdom kan drikke noen typer alkohol men ikke alt. Det er mye alkohol som kan bli for mye for 16-18 åring. Dette har med kroppens utvikling å gjøre. Hvis en 16-18 åring drikker like mye som er 40 åring kan alkoholen få større konsekvenser for den som er 16-18 enn for den som er 40 år. Vis grensen blir senket burde foreldrene få et ord med om de unge får drikke eller ikke. De milde typene alkohol kunne 16-18 åringer få lov til og drikke for det er ikke for farlige for kroppens utvikling. Det handler om hvor mye prosent det er i alkohol. Vi synes at foreldre skal være ansvarlige og bestemme om ungdommen kan eller ikke kan drikke alkohol.

Hvordan vi ser på saken, handler om hvor stor mengde alkohol man drikker og hvilken alder man er i. flertallet av ungdommen i Norge i dag mener at de skal få drikke når de er 16 år. De argumenterer med at de får ha sex, kjøre opp til moped, gå på fest når de er konfirmerte osv. Derfor mener vi at ungdommen skal få drikke når de er 16 år for at de kan gjøre så mye. Ungdom vil også ha samme grenser som de som er mye. Derfor mener vi at ungdom skal få drikke når de er 16 og vært fall de som er født sent på året.

Én kommentar til «Hvorfor kan man ikke drikke når man er 16?»

  1. Veldig fint og opplysende inlegg, jeg Skulle ønske dere hadde med noen resultater fra noen undersøkelser eller lignende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.