Hvordan er statistikken for alkoholbruk blant unge?

Alkoholbruk blant unge, er veldig aktuelt for tiden. I dag er det veldig lett for mindreårige å få tak i alkohol. De kan få tak i drikke via eldre venner som er over 18 år, eller storesøsken. Mange blir med på fester og får tak i drikke. Det er også lett å holde seg nær festplasser der folk lett kan komme og tilby alkohol.

Forskere ved Sirus har studert alkoholforbruket til norske 16-åringer i perioden 1995 til 2011.

Studien viser at mellom 1995 og 2003 økte alkoholforbruket. I samme periode vokste andelen stordrikkere. Fra 2003 til 2011 falt snittforbruket igjen og andelen stordrikkere gikk ned. Våre meninger om dette er ikke lik forskningen. Vi mener at ungdommer drikker mer i dag enn de har gjort før. Det mener vi pga. ungdom i dag føler de er mye mer modnere og kan takle å drikke alkohol som mindreårige. Vi mener også at vennegjenger er mye mer fordelt på alder, noe som gjør det lettere å skaffe drikke for midreårige.

I Makt og Menneske Samfunnskunnskap 9 stod det at Sosial- og helsedirektoratet hadde gjort en undersøkelse om drikkevanene til ungdom mellom 15-17 år. Undersøkelsen viste at;

  • 60% har vært fulle.
  • 33% har vært så fulle at de ikke husket hva de gjorde kvelden før
  • 42% har vært så fulle at de hadde kastet opp
  • 40% har vært så fulle at de hadde hatt problemer med å stå oppreist
  • 20% har vært så fulle at de har hatt problemer med å stå opp dagen etterpå

Forskning viser at ungdom i Norge er på verdenstoppen i fyllekuler (binge drikking). Det viser også at etnisk norske ungdommer har fyllekuler i langt større grad enn innvandrere fra andre land og kulturer. Det er på vestkanten i Oslo ungdommer drikker mest i Norge.

Mye av narkotikamisbruk kommer fra eksperimentell nysgjerrighet. Spesielt for unge mennesker, å være i miljøer der bruk av narkotika finner sted, for eksempel på en fest eller konsert, øker risikoen for det som kalles «casual bruk av narkotika» eller «rekreasjonsbruk av narkotika.» Det er også lett for ungdom som vokser opp i miljøer der venner, foreldre og annen familie er narkotika- eller alkoholmisbrukere. De blir fort påvirket av verden rundt seg.

Internasjonal forskning viser at foreldrene er med å påvirke barna i stor grad når det kommer til alkohol og drikking. Det ble gjort en norsk skoleundersøkelse om hvem som påvirker ungdommen mest angående drikking. To tredeler av ungdomsskolen som hadde tatt undersøkelsen hadde svart at de lyttet mer til foreldrene sine enn de gjorde på vennene sine når det gjaldt rusmidler. Forskning har også vist at i Norge har hver tiende gutt på 12 år drukket alkohol minst en gang i løpet av siste måned.

Så til å konkludere, er ikke statistikken som er vist ikke på topp når det kommer til dette temaet blant unge selv om resultatene har gått ned de siste årene.

Én kommentar til «Hvordan er statistikken for alkoholbruk blant unge?»

  1. *Dere hadde veldig bra fakta om statistikken om alkohol
    * Og dere hadde tatt med mye om hvordan de får tak i
    * Dere burde ta med mer om konsekvensene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.